Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2018-06-07 10:30:27

Nudli

Hozzávalók kb. 6 adaghoz: 

  • 90 dkg burgonya 

  • 30 dkg finomliszt 

  • 1 db tojás 

  • 5 dkg margarin 

  • só ízlés szerint 

  • 15 dkg pirított zsemlemorzsa 

  • porcukor 

 

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezt követően leszűrjük, összetörjük krumplinyomóval, és hagyjuk hűlni. Amikor még kézmeleg, beletesszük a margarint és jól átgyúrjuk vele, majd a liszttel, pici sóval és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk és 3-4 cm hosszúságú darabokat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor feljönnek a nudlik a víz tetejére, kiszedjük és egy nagy tálba szedjük.  

(Ezt az adagot kb. 3 részben lehet kifőzni.) Ízlés szerint megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, fahéjjal és a porcukorral, vagy pedig csak jó sok cukrozott mákkal. Melegen és hidegen is tálalható. Jó étvágyat! 




× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink