Nudli
Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
-
90 dkg burgonya
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg margarin
-
só ízlés szerint
-
15 dkg pirított zsemlemorzsa
-
porcukor
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezt követően leszűrjük, összetörjük krumplinyomóval, és hagyjuk hűlni. Amikor még kézmeleg, beletesszük a margarint és jól átgyúrjuk vele, majd a liszttel, pici sóval és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk és 3-4 cm hosszúságú darabokat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor feljönnek a nudlik a víz tetejére, kiszedjük és egy nagy tálba szedjük.
(Ezt az adagot kb. 3 részben lehet kifőzni.) Ízlés szerint megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, fahéjjal és a porcukorral, vagy pedig csak jó sok cukrozott mákkal. Melegen és hidegen is tálalható. Jó étvágyat!