2017-03-08 16:33:10
Túrós lepény
Túrós lepény, amely önmagában akár reggeliként is fogyasztható a kávé mellé, de ebéd utáni nassolnivalónak is tökéletes. Gazdagítani lehet még pluszban mazsolával vagy kaporral is - attól függően, hogy kinek milyen az ízlése. És hogy mi szükséges hozzá? Következzen a recept!
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
50 kg finomliszt (+ a nyújtáshoz)
4 dkg zsír
2 db tojás
4 dkg tejföl
5 dkg élesztő
1 dl tej
0.5 dl víz
5 dkg cukor
1 csipet só
20 g napraforgó olaj
Töltelék:
1 kg tehéntúró
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
14 dkg tejföl
55 dkg burgonya
2 db nagy tojás
Tetejére:
5 dkg mazsola
4 ek. zsír
1 ek. fahéj
1 db tojás
Jó étvágyat!
Fotó, szerző: Králik Márta