Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2017-03-08 16:33:10

Túrós lepény

Túrós lepény, amely önmagában akár reggeliként is fogyasztható a kávé mellé, de ebéd utáni nassolnivalónak is tökéletes. Gazdagítani lehet még pluszban mazsolával vagy kaporral is - attól függően, hogy kinek milyen az ízlése. És hogy mi szükséges hozzá? Következzen a recept!

 

HOZZÁVALÓK:


Tészta:
50 kg finomliszt (+ a nyújtáshoz)

4 dkg zsír

2 db tojás

4 dkg tejföl

5 dkg élesztő

1 dl tej 

0.5 dl víz 

5 dkg cukor

1 csipet só 

20 g napraforgó olaj 

 

Töltelék: 
1 kg tehéntúró

25 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj

14 dkg tejföl

55 dkg burgonya 

2 db nagy tojás 

 

Tetejére:
5 dkg mazsola

4 ek. zsír

1 ek. fahéj

1 db tojás 

 

Jó étvágyat!

 

Fotó, szerző: Králik Márta




× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink