Magazin21: A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el | |


Magazin21


2020-06-16 19:54:56

A Palóc Világtalálkozó nem maradhat el

A palócok határoktól függetlenül mindig is összetartoztak, összetartoznak. Az idei évben az eredeti tervek alapján a VII. Palóc Világtalálkozó 2020. július 31 - augusztus 2. között a határokon túli, idén 777. éves Ipolyszécsényke településen került volna megrendezésre. A korábbi bejegyzés bővebben itt olvasható.


Mivel az esemény a korábbi években is nagy sikert aratott és igen szép létszámban vettek részt a palócok - akik számára a tapasztalatok szerint az összetartozás jelentőségének ápolása, a hagyományok őrzése és továbbörökítése rendkívül fontos dolog - így a lánc a szervezők szerint az idei évben sem szakadhat meg. A világtalálkozó a világjárvány ellenére sem maradhat el, a helyzetre való tekintettel azonban, a hatályos szabályokat, rendelkezéseket betartva otthonról, esetleg kisebb csoportokban lesznek megtartva a Palóc Világtalálkozók szokásos eseményei, rendezvényei. 

2020-ban a Palóc Világtalálkozó "Kékpántlika" vers-,népmese-,népdal-,népzene verseny "Palóc Online találkozó" linkjén lehet csatlakozni az eseményhez, ahová feltölthetőek a bemutatkozó kisfilmek és kreatív anyagok.

A jelentkezők csatlakozás után ide küldhetik el azokat a felvételeket, amelyekkel részt kívánnak venni az online versenyen. Minden korosztály jelentkezését szeretettel várják egy teljes hónapon keresztül, 2020. június 15-től egészen 2020. július 15-ig. A felvétel bemutatkozóval indul (név, lakóhely, előadott mű megnevezése) és 3-5 percnyi hosszúságú lehet. Csoportelőadók esetében ez az idő 6-10 perc. 

Aki szeretné megmutatni tehetségét és hozzá kíván járulni egy különleges kultúra és a palóc értékek továbbörökítéséhez, az csatlakozzon a kihíváshoz és jelentkezzen minél előbb!

 

Fotó: Palóc Világtalálkozó
× Note! Be kell jelentkezned hogy hozzászólhass a cikkhez!


Hozzászólások:

Elérhetőségeink

Cím
3100
Salgótarján
Budapesti út 39
Telefon
+36 (32) 745 647

Támogatóink